Glas en lood

Glas en lood: de eeuwenoude glaskunst

Een glas en lood raam of paneel wordt veelvuldig gebruikt in oudere gebouwen zoals kerken. Door gebrandschilderd glas in een loden constructie te plaatsen, worden de meest prachtige ontwerpen gecreëerd. Glas en lood is een techniek die zeer lang geleden is ontwikkeld. Ergens tussen de 10de en 11de eeuw maakte men deze prachtige ramen en raakte deze kunstvorm geheel in opmars in Europa. De techniek is door de jaren heen natuurlijk verbeterd, maar men maakt nog steeds gebruik van de authentieke manier om het raam in elkaar te zetten.

Uw huis, bedrijfspand of gebouw voorzien van glas en lood

Hoewel glas in lood artikelen veelal worden geassocieerd met kerken en andere majestueuze gebouwen, kan het ook een zeer mooi element zijn in een woonhuis, bedrijfspand of ander gebouw. Een dergelijk raam of paneel kan op een zodanige manier worden gemaakt dat het volledig past bij de rest van uw interieur en exterieur. U heeft namelijk zelf de mogelijkheid uw eigen glas en lood raam te ontwerpen. Het resultaat is een uniek en origineel glas in lood raam dat als een mooi stijlelement in het midden van de aandacht zal staan. De lichtinval door een dergelijk raam is werkelijk prachtig, dus bekijkt u de mogelijkheden van een raam van lood en gekleurd glas op onze website.

Bekijk de mogelijkheden op de website

Er zijn talloze mogelijkheden op het gebied van glas en lood artikelen. Daarom kunt u uw wensen bij ons kenbaar maken zodat wij een ontwerp maken dat aansluit bij uw eisen en budget. Bent u benieuwd wat glasinlood-info.nl voor u kan betekenen op het gebied van glas en lood? Dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.